Deel dit artikel
-

Online bestellingen aan de deur afgerekend met ING Betaalverzoek

ING heeft met Albert Heijn en IKEA een proef gedaan met het aan de deur afrekenen van online bestellingen. Cordaid en Giro555 hebben eveneens ING Betaalverzoek voor hun fondsenwerving toegepast in een pilot om doneren veilig en laagdrempelig te maken via de smartphone.

Klanten van AH.nl kregen in geselecteerde gebieden de keuze om aan de deur te betalen met een ING Betaalverzoek als handig alternatief voor de pinterminal. De samenwerking is zo goed bevallen dat ING en Albert Heijn overwegen om het landelijk uit te rollen.

Het betaalverzoek ontvangen klanten van IKEA, Albert Heijn of donateurs van Cordaid en Giro555 met behulp van een QR-code die ze met de camera van hun telefoon kunnen scannen. Daarvoor hoeven ze geen klant van ING te zijn. Het is evengoed nog wel mogelijk om bijvoorbeeld zelf het bedrag van je bijdrage aan Cordaid of Giro555 te kiezen.

Het sturen van betaalverzoeken heeft de afgelopen twee jaar volgens ING een grote vlucht genomen: iedere maand worden bijna 2 miljoen betaalverzoeken betaald. Het is begonnen met betalingen tussen particulieren onderling, maar sinds begin dit jaar kunnen ook MKB-ondernemers vanuit hun ING-app een betaalverzoek aan hun klanten sturen.

Een kwart van de betaalverzoeken die bedrijven aan elkaar versturen wordt binnen één dag betaald, tegenover 5 procent van de gewone facturen.

Deel dit bericht

2 Reacties

piet

Maar hiervoor zijn bitcoins of etherium toch veel handiger?

Hahahahaha

Klaas

Bitcion is momenteel nog erg overrated. Ik heb nog geen enkele (echt) goed werkende bitcoin-oplossing gezien. Wellicht over vijf jaar, maar op dit moment zwaar overschat.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond