Deel dit artikel
-

Pakketvervoerders met meer dan vijftig werknemers moeten zich registreren bij ACM

Vervoerders die pakketbezorgdiensten aanbieden van en naar het buitenland moeten zich dit jaar registreren bij de ACM als ze meer dan vijftig werknemers hebben of in meerdere EU-landen gevestigd zijn. Dat heeft de toezichthouder bekend gemaakt. Pakketbezorgdiensten zijn niet beperkt tot het vervoer en de distributie van pakketten, maar ook het ophalen en sorteren vallen eronder.

Pakketvervoerders moeten verder jaarlijks gegevens aan de ACM aanleveren over hun volumes, omzetten en tarieven voor enkelstukspostzendingen. In de eerste helft van 2019 moeten pakketvervoerders die informatie over 2018 aanleveren.

De Europese Commissie wil dat het voor consumenten makkelijker wordt om online producten in andere Europese landen te kopen. Inzicht in de tarieven voor grensoverschrijdend pakketvervoer is daarbij van essentieel belang.

De nieuwe Europese regels verplichten webwinkels om consumenten voorafgaand aan een aankoop te informeren over de beschikbare bezorgopties, bezorgkosten en klachtenprocedures.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond