Deel dit artikel
-

Palm keert mogelijk terug

Het legendarische merk Palm keert mogelijk terug, dit keer bij Alcatel Onetouch, dat de handelsnaam van HP overnam. Een nieuwe website toont het Palm logo met als mededeling ‘Coming soon’.

Alcatel Onetouch is tegenwoordig onderdeel van het Chinese TCL. Het zou de naam hebben gekregen via een brievenbusmaatschappij.

Palm was in de jaren negentig de pionier op het gebied van personal digital assistants, in feite de voorloper van de smartphone. Later werd Palm ook zelf een smartphone. Maar met de komst van nieuwe fabrikanten hield het bedrijf niet niet langer vol en in 2010 nam HP het merk over voor 1,2 miljard dollar. In 2011 werden nog enkele apparaten onder die naam uitgebracht, maar luttele maanden later besloot HP er niet verder mee te gaan. De resterende activiteiten werden ondergebracht in een dochter Gram.

Voor CES in Las Vegas (volgende week) heeft Alcatel nog geen Palm producten aangekondigd. Wel een nieuwe smartphone die drie mobiele besturingssystemen kan draaien, namelijk Windows Phone, Android of Firefox OS.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond