Deel dit artikel
-

Phone House verdwijnt in België, maar blijft in Nederland

Het merk Phone House verdwijnt uit de Belgische winkelstraat. Er zullen veertien tot negentien winkels worden gesloten, en de overgebleven vestigingen worden Proximus Centers.

Telecombedrijven waren voorheen verplicht om ook producten van andere aanbieders te verkopen, maar daarvan is nu geen sprake meer. Ook Base, Mobistar en Telenet zijn eigen winkels begonnen.

Proximus behoudt 20 tot 25 verkooppunten en bouwt die om. Er worden alleen eigen producten verkocht, niet die van dochter Scarlet.

De overname van de Nederlandse tak van The Phone House door de aandeelhouders van Optie1 kan intussen definitief doorgang vinden nu de Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft laten weten geen nadelige gevolgen voor de mededinging binnen de Nederlandse telecommarkt te zien.

Relevant Holdings neemt een belang van 83 procent in de Nederlandse tak van The Phone House (TPH) over van het Britse Dixons Carphone Plc. Dixons Carphone blijft met een aandeel van 17 procent een belangrijke minderheidsaandeelhouder. TPH heeft in Nederland zo’n 200 vestigingen waaronder 6 Samsung Experience Centers en vijftig instore shops in Mediamarkt. Daarnaast is TPH eigenaar van online telecomretailer Typhone.

The Phone House en haar online dochter Typhone worden naast Optie1 als separate merken in de markt gehandhaafd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond