Deel dit artikel
-

Pinterest: domeinnaam .pin is van ons

Pinterest wil niet dat Amazon de toplevel domeinnaam .pin in handen krijgt. Volgens Pinterest schendt Amazon daarmee het handelsmerk. Pinterest claimt de term ‘pin’ te hebben vastgelegd.

Amazon heeft .pin samen met een hoop andere generieke domeinnamen aangevraagd. Daarvan zal een deel binnenkort worden toegewezen door de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). ICANN ontving 1930 aanvragen, waarvan Amazon er alleen al ruim honderd indiende. Drie domeinnamen zijn al toegewezen voor de Japanse markt, maar tegen een aantal andere aanvragen is bezwaar aangetekend.

Eerder deze maand werd bekend dat twee grote Amerikaanse brancheorganisaties zich verzetten tegen de aanvraag door Amazon van toplevel domeinnamen als .book, .author en .read. Toewijzing van die namen zou een bedreiging voor de concurrentie zijn, stellen Authors Guild en The Association of American Publishers

Pinterest stelt dat zij recht heeft op .pin, omdat zeker 50.000 Pinterestgebruikers content van Amazon op het prikbord van Pinterest zetten of delen met anderen.

Deel dit bericht

1 Reactie

van Deurzen

En straks claimt Pinterest ook de punaise, want dat is ook een “pin”? Tsja Pinterest had ook het toplevel-domain aangevraagd, zo was dat opgezet – dit is piepen achteraf (bijna – want er is nog niks definitief).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond