Deel dit artikel
-

Politie test meezoek-app

Een burgerpanel gaat een nieuwe app testen die burgers moet helpen bij het zoeken naar vermiste personen.

Politiemedewerker Ronnie Hessels kwam op het idee voor de app Samen Zoeken door zijn eigen ervaring met vermissingen in de Eenheid Noord-Nederland. Toen er bij vermissing van een man verschillende zoekacties werden opgezet, was het overzicht al snel zoek.

Daarnaast moet de politie vaak eerst een aantal juridische procedures doorlopen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de privacy van een vermiste. De app stelt burgers in staat om naar iemand te zoeken, totdat de politie het onderzoek overneemt. In de app kunnen deelnemers onder meer foto’s toevoegen en chatten met de coördinator. Zodra de politie aansluit, kan de coördinator de informatie over de zoektocht overdragen.

De juridische en ethische kanten van dit innovatieve idee worden nog onderzocht.

Intussen is er al wel een prototype gemaakt dat door een burgerpanel van dertig betrokken burgers wordt getest. Zij gaan met verschillende realistische scenario’s aan de slag.

De Samen Zoeken-app van Ronnie Hessels heeft reeds de Innovatie Aanmoedigingsprijs gekregen. Deze interne politieprijs is in het leven geroepen om vernieuwende ideeën van politiemedewerkers te ondersteunen en faciliteren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond