Deel dit artikel
-

PostNL wil aantal pakketbezorgers in loondienst uitbreiden naar 2000

PostNL wil het aantal pakketbezorgers in dienst uitbreiden naar 2000. Die afspraken zijn gemaakt met vakorganisaties. Met BVPP en CNV is een principeakkoord getekend over een nieuwe cao voor PostNL en cao voor zaterdagbestellers.

PostNL wil werken in loondienst voor pakketbezorgers in de sector stimuleren. Op dit moment heeft 80 procent van de pakketbezorgers een arbeidsovereenkomst en werkt in loondienst óf bij PostNL (PostNL-cao) óf bij een ondernemer (BGV-cao). De cao-partijen streven na dat dit de norm wordt in de gehele pakkettensector om concurrentie op arbeidsvoorwaarden te voorkomen.

Ook is er een intentieverklaring voor afspraken in de pakkettensector voor het verminderen van zware pakketten om het werk van pakketbezorgers te verlichten.

Er is verder een loonstijging afgesproken van in totaal 5,5 procent in twee jaar en een eenmalige uitkering van 0,5 procent.

FNV noemt de afspraken een aantal stappen in de goede richting, maar de vakbond had meer verwacht. Vooral het loonbod staat volgens de bond niet in verhouding tot de resultaten die PostNL het afgelopen jaar boekte.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond