Deel dit artikel
-

Provincies introduceren waarstaatjeprovincie.nl

De provincies Zuid-Holland en Flevoland hebben de vergelijkingswebsite waarstaatjeprovincie.nl gelanceerd. De website geeft inzicht in de cijfers, feiten en bestedingen van de provincies.

Met de site wordt het gemakkelijker om dwarsverbanden te leggen en provincies, ondanks hun demografische en ruimtelijke verschillen, onderling te vergelijken. De site maakt prestaties zichtbaar en geeft statenleden meer inzicht.

De cijfers die op waarstaatjeprovincie.nl worden aangeboden zijn afkomstig van openbare externe bronnen zoals CBS, BZK en IBIS en aangevuld met openbaar cijfermateriaal van de provincies zelf. De kracht van waarstaatjeprovincie.nl zit met name in het samenbrengen en vergelijkbaar maken, vinden de initiatiefnemers.

Op basis van de provinciale kerntaken (Economie, Landschap, Verkeer en Vervoer, Ruimtelijke Ordening, Water en Middelen) zijn indicatoren geselecteerd. Hoeveel kilometer fietspad heeft Zuid-Holland eigenlijk? En hoeveel Utrecht en Limburg? En hoeveel investeren de provincies in fietspaden? Hoeveel hectares natuurgebied hebben de provincies?

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond