Deel dit artikel
-

Rabobank kondigt Rabo Wallet aan

De Rabobank brengt binnenkort een Android betaalapp uit voor contactloze betalingen. De Rabo Wallet kan voorlopig maar op twee Samsung-mobieltjes met NFC-chip worden gebruikt.

Alleen de Samsung Galaxy S4 en Samsung Galaxy Note 3 zouden goed genoeg zijn om NFC-betalingen uit te kunnen voeren. In de toekomst komen daar wel andere modellen bij.

Met de app kan worden betaald tot 25 euro. Wel moet de winkel over zogenoemde NFC-kassa’s beschikken.

De Rabobank heeft de betaalapp al onder de aandacht gebracht, maar nog niet aangegeven wanneer hij beschikbaar zal zijn.

Deel dit bericht

3 Reacties

EVDP

“De Samsung Galaxy S4 en Samsung Galaxy Note 3 zijn goed genoeg voor NFC betalingen”. Daar komt morgen wellicht verandering in en daarmee tegelijkertijd wellicht de grooste concurrent, namelijk Apple.

We hebben straks net zoveel mobiele wallets in onze app library als betaal- en loyaltykaarten in je leren wallet. En dan maar afvragen welke retailer welke wallet accepteert.

Wordt vervolgt.

Bart Jaspers

“..Wel moet de winkel over zogenoemde NFC-kassa’s beschikken…” Dat zijn er nog niet zo veel. nfc als drager van een identificatie-token zal het niet worden. QR-code daarentegen wel. Want die heeft identificatiemethodiek heeft geen extra hardware nodig in de retail. NFC wel. Dus drempel. De Belgen hebben het met MrCash: http://bit.ly/1uvA5yF
Consument scant een QR-code op het klantenscherm van de kassa. Accordeert. Klaar. Of andersom. Consument laat een one-time use QR-code op zijn telefoon scannen aan de kassa. Of een retailer heeft een Android telefoon van Eur 80 naast de kassa liggen als ‘betaalterminal’…
To scan or to be scanned…

KoalaBear

25 euro is dan wel weer erg laag.. Niet hoog genoeg voor de wekelijkse boodschappen. Rond de 50 euro wordt het interessant om het voor boodschappen te gebruiken, al zal ik dan nog soms moeten pinnen ipv NFC-en.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond