Deel dit artikel
-

Roel Pieper en Marcel Boekhoorn samen met ‘superantenne’

Roel Pieper en miljardair Marcel Boekhoorn hebben zich weer op technologie gestort. Hun Antenna Company wil een nieuwe generatie antennes op de markt brengen. Dat meldt De Telegraaf vanochtend.

De zogenoemde SuperShape antenne is bedoeld voor inbouw in mobieltjes, auto’s, routers en settopboxen. De antennes kunnen voor elke toepassing worden geconfigureerd, lees: (om)gevormd. De prestaties zijn gemiddeld twee tot vier keer beter bij gebruik van een antenne. Daardoor zouden kosten zijn uit te sparen. Het bedrijf mikt met name op het internet der dingen.

Volgens Boekhoorn behoren wereldspelers als HTC, LG en Samsung tot de potentiële klanten. Met een aantal van hen is de op Curaçao gevestigde Antenna Company in een vergevorderd stadium van gesprek. Een op de drie smartphones komt van Samsung. Ook Cisco zou interesse hebben.

Bij een licentieafdracht van drie euro per toestel en 333 miljoen verkochte telefoons, zou er één miljard euro per jaar opgehaald kunnen worden. Het bedrijf heeft echter enorm veel concurrentie van buitenlandse bedrijven met soortgelijke oplossingen.

De productie van de antennes gaat plaatsvinden op de High Tech Campus in Eindhoven, ook eigendom van Boekhoorn. Pieper is inmiddels CEO en aandeelhouder. De ooit zo succesvolle ondernemer is de laatste jaren voornamelijk nog in het nieuws vanwege slepende affaires, onder meer met MyGuide en Pursuit Dynamics.

Deel dit bericht

1 Reacties

Jules Ruis

De formule van Johan Gielis kan slechts beperkte 3D objecten genereren. Zie: http://en.wikipedia.org/wiki/Superformula Het is veel efficienter om voor dit soort toepassingen de 3D Fractal Geometry te gebruiken.

Voor voorbeelden van 3D Fractal Objects zie: http://gallery.fractal.org

Een voorbeeld-fractal speciaal ontwikkeld voor antennes en zonnecellen: Zie http://www.fractal.org/Fractal-antenna.jpg

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond