Deel dit artikel
-

Rol digitalisering grootst bij bankieren, media en economie

Nederlanders vinden de rol van digitalisering het grootst op het gebied van bankieren, media en economie. Het meest positief zijn we over de rol van digitalisering op het gebied van bankieren, het minst positief wat betreft persoonlijke relaties. Dat blijkt uit de ING Digitale Monitor, een halfjaarlijks onderzoek onder ruim 1.500 Nederlanders.

Meer dan de helft van de Nederlanders ziet technologische ontwikkelingen als een vooruitgang. Onder 66-plussers is dit zelfs 66 procent. Het gebruik van digitaal bankieren is het afgelopen half jaar bijvoorbeeld toegenomen en verschuift steeds meer van internetbankieren op de pc of laptop naar mobiel bankieren via een app of browser.

Een derde van de Nederlanders ziet zichzelf als een erg digitaal persoon. De mensen die zichzelf niet erg digitaal vinden en moeite hebben om bij te blijven met alle digitale ontwikkelingen, zijn toch vooral 66-plussers. De helft van de Nederlanders heeft wel eens ondersteuning nodig gehad bij digitale problemen zoals de installatie of werking van apparaten.

Het onderzoek is uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau DVJ Insights onder een representatieve steekproef van 1524 Nederlanders van 18 jaar of ouder gehouden in december 2017.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond