Deel dit artikel
-

Ruim drie ton voor crowdkoerier Brenger

Na een eerste kleine investeringsronde in oktober 2016, heeft ‘crowdkoerier’ Brenger 350.000 euro opgehaald om de ‘Nederlandse markt te veroveren’.

Brenger is in oktober 2016 opgericht door ondernemers Wisse Koedam (25) en Derk van der Have (26) en brengt consumenten met elkaar in contact die spullen willen vervoeren. Dat kan een bank zijn die via Marktplaats is verkocht, maar ook een tas die is vergeten bij een tankstation langs de snelweg.

Iedereen die de weg opgaat kan iets meenemen voor een ander en zo onderweg geld verdienen, stellen beide ondernemers. ‘Via ons platform maak je gebruik van de onbenutte ruimte in de één miljoen bestelbusjes die rondrijden in Nederland.’

De opdrachtgever en de brenger spreken samen een ophaal- en bezorgmoment af. Nadat zij een bedrag zijn overeengekomen, ontvangen zij elkaars contactgegevens. Het platform regelt de betaling, verzekert de spullen onderweg en geeft een bezorggarantie van vijf werkdagen binnen Nederland. In ruil hiervoor betaal je als gebruiker een vergoeding van gemiddeld
procent.

Het jonge bedrijf zegt 100 transportverzoeken per week te krijgen .

Met uitsluitend particuliere investeerders is inmiddels 350.000 euro groeikapitaal opgehaald. Na Nederland zijn er plannen voor uitbreiding naar de rest van Europa.

Deel dit bericht

2 Reacties

Pim

Die 100 verzoeken (voor een transport) geloof ik wel, maar het gaat om de uitvoerders (de transporteurs) van het werk. En dat lijkt mij een lastiger te bereiken doelgroep.

Jan Modaal - Friet van Piet

Lekker bezig heren! Met zo’n bedrag kan je wel aan de slag. Als jullie daadwerkelijk zoveel kg CO2-uitstoot besparen zou ik even langs de overheid gaan voor een mooie subsidie. 74 kg voor een ritje naar Maastricht! Wilt u daar een tasje bij?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond