Deel dit artikel
-

Ruzie in top Pricewise eindigt bij Ondernemingskamer

De Ondernemingskamer doet over zes weken uitspraak in de zaak tussen grootaandeelhouders Hans de Kok en Niels Brölman van prijsvergelijker Pricewise. Zij zijn het oneens over de leiding en de toekomststrategie van het bedrijf.

Kok en Brölman zijn oprichters van Pricewise. Eind 2006 werd dat bedrijf opgezet, met 40.000 euro aan startkapitaal en een ton bij de eerste investeringsronde. Inmiddels werken er honderd mensen.

Een jaar of wat geleden kregen de partners onenigheid. zo blijkt uit een reconstructie van het FD. Brölman vindt dat hij wordt gemarginaliseerd op bestuurlijk niveau. De laatste twee jaar is samenwerken volgens hem onmogelijk.

Kok wil het bedrijf laten groeien. Dat lukt niet. De laatste tien jaar zijn er geen nieuwe producten bijgekomen. Verduurzaming van energie is helemaal stil komen te liggen.

De derde aandeelhouder is Michiel Meurs (69), de voormalige financieel bestuurder van Ahold en een van de hoofdrolspelers in het boekhoudschandaal bij de supermarktketen, stemt steevast in het voordeel van Brölman. De advocaat van Kok: ‘Meurs lijkt de vennootschap te vertegenwoordigen. Hij spreekt regelrecht met het Pricewise-personeel en schuift aan bij het overleg van het managementteam.’

De voorzitter van de Ondernemingskamer suggereert dat een derde persoon, wellicht de nog aan te nemen chief operational officer, de scheve verstandhouding kan rechttrekken. Kok wil zich ook niet laten uitkopen. De Ondernemingskamer moet wat hem betreft de knoop maar doorhakken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond