Deel dit artikel
-

Ryanair verkoopt geen pakketreizen meer

Ryanair stopt met Ryanair Holidays, de pakketreizentak van de low-cost carrier. Hiermee lijkt de ambitie om de ‘Amazon van travel’ te worden op losse schroeven te staan.

Ryanairs idee was dat de verkoop van vliegvervoer van A naar B het kleinste deel van de omzet moet vormen. Geld verdienen doet de luchtvaartmaatschappij met het aanbieden van betaalde extra’s, zoals voorrang bij het instappen, het inchecken van ruimbagage, eten en drinken aan boord maar ook hotelovernachtingen, autohuur, verzekeringen en dus die pakketreizen. In december 2016 werd hiervoor Ryanair Holidays gelanceerd.

Na een maand werd de service echter al offline gehaald, omdat volgens Ryanair de partij die erachter zat, LogiTravel, screenscraping toepaste en vluchten doorverkocht zonder toestemming van de airline.

Er werd een nieuwe partner gevonden in de vorm van de Duitse touroperator HLX Touristik waarna de verkoop van pakketreizen weer door kon gaan. Het doel was dat binnen vijf jaar 1 miljoen reizen zouden worden verkocht. In het eerste halfjaar van 2017 waren dat er volgens HLX Touristik 60.000. Recentere cijfers zijn niet bekend.

Het is nog niet duidelijk waarom Ryanair de verkoop van pakketreizen heeft besloten stop te zetten. Geboekte reizen gaan gewoon door, aldus de luchtvaartmaatschappij op de website.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond