Deel dit artikel
-

Senioren voorzichtig met de cloud

Senioren zijn tamelijk goed bekend met de mogelijkheid om bestanden in de cloud op te slaan. Toch gebruiken veel ouderen de cloud nog niet omdat ze het geen prettig idee vinden dat al hun bestanden online staan, zo blijkt uit onderzoek van SeniorWeb onder ruim 900 senioren.

Het gevoel dat de cloud niet veilig (genoeg) is komt ook tot uiting in de andere belangrijke redenen om geen clouddiensten te gebruiken: 40 procent wil geen privacygevoelige bestanden online plaatsen en 33 procent vertrouwt het überhaupt niet of onvoldoende.

Ook speelt voor sommigen de angst voor hackers of wie er allemaal kunnen meekijken een rol. Daarnaast weten vrij veel ouderen ook niet (goed) hoe het werkt (41 procent) of geeft men aan het niet nodig te hebben (33 procent).

De belangrijkste redenen om clouddiensten (wel) te gebruiken zijn; overal en op al je digitale apparaten bij je bestanden kunnen en geen risico op verlies door diefstal of beschadiging van apparaten. Ongeveer de helft van de senioren geeft een van deze redenen op. Dat bestanden heel makkelijk en snel kunnen worden gedeeld of dat er standaard een back-up wordt gemaakt zien veel minder ouderen als een belangrijk voordeel van de cloud.

Slechts 36 procent gebruikt de cloud als back-up voor al hun bestanden. De meesten gebruiken het om af en toe bestanden op te slaan. Het delen van bestanden met anderen doet ruim een kwart van de senioren.

Uit het onderzoek blijkt verder dat er veel behoefte aan informatie over het onderwerp is. Ook onder de cloudgebruikers. Van hen zoekt 80 procent informatie op over de cloud en de verschillende clouddiensten. Zij doen dit vooral online. Ruim een kwart duikt een computertijdschrift in en 15 procent klopt aan voor informatie bij familie, vrienden of bekenden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond