Deel dit artikel
-

Skyscanner dicht ‘Facebookgat’ en stopt gegevenslek

De zoekmachine voor vliegtickets Skyscanner update zijn Androidapp omdat het ongevraagd gebruiksgegevens lekt naar Facebook.

De nieuwe versie, die in Nederland nog niet live is, moet de lekkage stoppen. Het besluit daartoe is een reactie op een onderzoek van het Britse Privacy International. Dat onderzocht of, hoe en welke data Androidapps delen met de Facebook SDK. Het blijkt (PDF) dat de profielensite zelfs gegevens over appgebruik verzamelt als de gebruiker geen account bij de profielensite heeft.

Facebook ziet via de SDK dat en wanneer iemand een app opstart en hoe lang die wordt gebruikt. Ontwikkelaars van apps stoppen ‘stukjes Facebook’ in hun software voor reclamedoeleinden op basis van profielinformatie. Daarvoor is echter wel toestemming van de gebruiker nodig.

Privacy International constateerde dat ook Kayak, Tripadvisor, Duolingo, Yelp, Shazam en Spotify aan appupdates moeten gaan werken.

Foto: incase (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

H. Kok - Skyscanner

4 januari: De nieuwe versie van de Skyscanner app in Nederland waarover in dit artikel gesproken wordt is live; deze update is gelijk live gegaan met de internationale update van de app. 90% van de gebruikers van de app gebruikt de update al.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond