Deel dit artikel
-

Sluiting Duitse grenzen geen gevolgen voor goederenverkeer (update)

De sluiting van de Duits-Nederlandse grens waarover maandag een besluit zal vallen heeft voor zover bekend geen gevolgen voor het goederenvervoer. Een verbod op het goederenvervoer zou een klap betekenen voor Amazon.nl, die alle bestellingen uit dc’s over de grens haalt.

Vertragingen met bezorgingen kunnen echter niet worden uitgesloten. De grensovergangen die wel nog open blijven zullen streng worden gecontroleerd.

Duitsland wil al het niet noodzakelijk verkeer beperken. Al langer was er een appèl vanuit Beieren om de grens met Nederland op slot te gooien. De beperkingen aan de grens golden al enige tijd voor Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Daar komen België en Nederland bij.

Noordrijn-Westfalen is tegen sluiting. De deelstaat vreest voor economische problemen als vrachtwagens met geïmporteerde voedingswaren uit de haven van Rotterdam vast komen te staan in lange files aan de grens.

Update 15.00: Het Duitse corona-crisiskabinet adviseert de deelstaten om de grenzen vanaf vrijdag te sluiten. Pendelaars, mensen met tijdelijke werkzaamheden in Duitsland en goederenvervoer blijven welkom. De grens van Noordrijn-Westfalen en van Nedersaksen blijft sowieso open, waarmee de maatregelen dus eigenlijk weinig effect hebben.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond