Deel dit artikel
-

Sonus faber Omnia: zelfs je naam is mooi

Ruim 1,8 miljoen Nederlandse huishoudens bezitten een slimme luidspreker. In totaal werd er in ons land zeshonderd miljoen euro aan deze slimme apparaten besteed.

Kortom, de slimme luidspreker is geen muurbloempje. Iedereen danst juist om haar heen.

Zo’n drie procent van de Nederlanders wil nog een slimme luidspreker aanschaffen, bleek laatst uit onderzoek. Sonos mag dan de hofleverancier zijn, de Omnia wordt door experts gezien als speaker van het jaar. Dit instapmodel van het Italiaanse Sonus Faber maakt diens highend geluidswerk voor het eerst toegankelijk voor het brede publiek. Niet hét brede publiek, want voor dit geld kun ook een week op zomervakantie. Voor een kleine tweeduizend euro koop je een all-in one player met versterker en zeven speakers, met mogelijkheid voor lokale muziek en streaming.

Hij oogt prachtig. Detoneert eigenlijk bij de gemiddelde televisieset. De Omnia verdient een eigen plek in huis, zoals je een schilderij met zorg plaatst. De bovenkant van de speakerkast is ‘gevoelig’: je aait en veegt om hem te bedienen. Zo bepaal je bijvoorbeeld of de input uit wifi, Bluetooth, HDMI, Ethernet of het analoge kanaal komt. Fijne LED-streepjes geven de gekozen functie aan. Voor het fijnere afstemwerk gebruik je de bijbehorende app.

Technische specificaties

Afmetingen: 13 x 65 x 28 cm
Gewicht: 7,6 kg
Vermogen: 490 Watt
Kleur: walnoot, grafiet
Geluidsbeeld: 4-weg stereo
Input: wifi, bluetooth, HDMI, Ethernet, analoog kanaal
Indicatie: LEDs tonen functie
Bediening: afstandsbediening of app
Prijs: 1.799 euro
Site: sonusfaber.com

* Dit artikel verscheen eerder in het meinummer van Emerce Magazine #189.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond