Deel dit artikel
-

Teams vijfde GO!-NH Accelerator bekend

Na een spannende finale zijn uit 23 initiatieven de beste 10 gekozen die deel mogen nemen aan de vijfde GO!-NH Accelerator. Alle teams gaven vrijdag een pitch voor de jury.

GO!-NH is het versnellingsprogramma van de provincie Noord-Holland. Het programma ondersteunt startups en mkb’ers bij het op de markt brengen van innovatieve producten en diensten op het gebied van duurzame innovatie. GO!-NH is onderdeel van de mkb innovatie-instrumenten.

Onder de kandidaten diverse digitale bedrijven. Zo heeft Hurby een app ontwikkeld waarmee inwoners, winkeliers en ondernemers in een stad makkelijk en goedkoop lokaal pakjes naar elkaar versturen. Als gebruik wordt gemaakt van de hurby-box hoeven de items niet te worden ingepakt.

Instock Market verbindt overschotten en imperfecte producten aan chefs: van kromme courgettes tot een overschot aan blauwe bessen. Chefs ontvangen een melding welke verse producten van verspilling moeten worden gered en krijgen dit na bestelling bij de achterdeur bezorgd. Zo komt voedselverspilling letterlijk op de (menu)kaart.

ACT (Troffee Software Solutions) past kunstmatige intelligentie en zelflerende software toe die de status bijhoudt van (aan slijtage onderhevige) apparatuur, voorspellingen kan doen op uitval en actie kan ondernemen voor zelfonderhoud en preventief onderhoud aan technische apparatuur in een breed vlak. Hierbij wordt gefocust op maritieme en windmolenindustrie.

Digi Surfer zorgt ervoor dat iedereen profiteert van de mogelijkheden van de digitale samenleving. Zo krijgen bedrijven en overheden een vergoeding voor hun e-waste, krijgen digibeten hulp om deel te nemen in de maatschappij en dragen levensduurverlenging en recycling van de laptops bij aan de circulaire economie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond