Deel dit artikel
-

Techbedrijven niet immuun voor chaos op beurs

Ook de aandelen van technologiebedrijven blijven vandaag niet overeind in wat een bloedrode dag is op aandelenbeurzen wereldwijd.

De AEX, S&P 500 en Nasdaq staan elk tussen de zes en zeven procent lager als gevolg van internationale onrust. Dat komt niet enkel door het coronavirus en de dalende olieprijs maar ook het gebrek aan een financieel-economisch perspectief. De koersen van bedrijven als BP, Shell en Total krijgen klappen (-15-20%) maar techbedrijven ontspringen de dans niet.

Dubbelcijferige omzetgroei en solide winstgroei telt nu even niet, lijkt het signaal van beleggers. Google, Amazon en Microsoft boeken elk een koersdaling van vier à vijf procent. Dat is bescheiden wanneer vergeleken met bijvoorbeeld RTL Group (-5,5%) , Just Eat Takeaway (-7,2%), Criteo (-7,5%) of Devoteam (-9%).

Jack Dorsey leeft wat de beurskoersen van zijn bedrijven betreft in twee werelden. Als CEO van Twitter hoeft hij niet te treuren om een koersdaling van 1,1% maar als CEO van Square moet hij aan de slag met zijn financiële team vanwege de daling van 11 procent.

Foto: Jon Nicholls (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond