Deel dit artikel
-

Tencent en JD.com investeren in retailgroep Better Life

De Chinese technologiegigant Tencent en zijn partner e-commercebedrijf JD.com hebben beiden een minderheidsbelang van vijf à zes procent verworven in de retailgroup Better Life uit China.

Better Life exploiteert supermarkten, warenhuizen en winkelcentra in het zuiden van China. Het heeft 592 fysieke winkels in portefeuille. Met de transacties gaat in totaal een kwart miljard euro gepaard.

Tencent investeert agressief in fysieke retailgroepen om zijn bereik in de fysieke wereld te vergroten. Net als concurrent Alibaba is het van plan om data uit de fysieke retailwereld te voeden aan zijn slimme computersystemen om daarmee, op basis van digitale kennis over de consument, de winkelervaring in de bakstenen wereld te verbeteren. Met de investeringen in de retailbedrijven kopen de techbedrijven als het ware exclusieve toegang c.q. verwantschap tot de winkelcentra.

De internetbedrijven zullen ook bijvoorbeeld hun eigen betaalsystemen en e-commerceplatformen willen koppelen aan de winkeliers in de aanverwante retailbedrijven in het zuiden van het land.

Tencent [?] nam onlangs een belang in de Chinese tak van Carrefour en JD.com [?] opende filialen in Frankrijk en Engeland en vanuit daar de Europese markt te bewerken.

Foto: Rise (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond