Deel dit artikel
-

The Helter Skelter Buzzards winnen Hackatrain

Een applicatie die internationale reizigers helpt om Europa te ontdekken is uitgeroepen tot de winnaar van de tweede editie van Hackatrain. Het team The Helter Skelter Buzzards ontvangen hiervoor 3.000 euro.

The Helter Skelter Buzzards deden namens Freshheads mee aan de Hackatrain. Zij bedachten een applicatie die reizigers helpt om hun treinreis door Europa nog beter te plannen, bijvoorbeeld door interessante tussenstops en toeristische attracties aan te bieden. De jury was onder de indruk van de werkende demo, het gebruik van bestaande data, het businessmodel en de usability van de interface.

De jury bestond uit: Sofie Drijver (NS International), Tobias Friedman (Deutsche Bahn), Harald Havenith (NS International), Joeri Langeveld (Aliens Are Among Us) en Joost Kampstra (we.Conect).
 

Tweede editie Hackatrain

Op maandag 10 juli 2017 reed de Hackatrain van Amsterdam naar Berlijn met 63 digitale talenten aan boord. Zij gingen de uitdaging aan om binnen 24 uur met een innovatieve oplossing te komen voor de opdracht: verbeter de reisbeleving van de internationale treinreiziger tijdens zijn vertrek vanaf huis, op het station en bij aankomst op bestemming. De deelnemers hadden hiervoor toegang tot een set aan informatie van NS, ProRail en het CBS.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond