Deel dit artikel
-

Ticketmaster wil vaccinatiebewijs bij live-evenementen

Ticketmaster wil een systeem lanceren waarmee bezoekers van concerten en sportevenementen in de Verenigde Staten kunnen worden gecontroleerd op coronavaccinaties of negatieve testresultaten. Bezoekers met een positieve coronatest kunnen dan worden geweigerd.

Met veelbelovende coronavaccins aan de horizon, zoals die van Pfizer, zouden grootschalige concerten volgend jaar weer gehouden kunnen worden, maar de grote uitdaging wordt dan de controle van bijvoorbeeld festivalgangers.

In de opzet zoals het bedrijf die voor zich ziet, kunnen kaarten nog steeds worden gekocht via de Ticketmaster-app, maar de bezoeker moet vervolgens kunnen aantonen dat hij is gevaccineerd of kort voor het concertbezoek negatief op corona is getest.

Ticketmaster gaat die testen zelf niet beoordelen. Er zal worden samengewerkt met externe partijen als CLEAR Health Pass of IBM’s Digital Health Pass voor de verwerking van medische gegevens en testfaciliteiten als Labcorp CVS Minute Clinic. Zelf zal Ticketmaster geen medische data verwerken.

Het systeem moet overigens nog door de Amerikaanse autoriteiten worden goedgekeurd en dat kan nog een belangrijk struikelblok worden, zeker als meerdere partijen gegevens met elkaar moeten uitwisselen.

De Nederlandse Vereniging Nederlandse Poppodia lijkt ook te voelen voor de mogelijkheid om kaartjes te weigeren aan niet-gevaccineerden. ‘Voor het overleven van onze organisaties is het cruciaal dat er weer wat meer kan’, zegt de vereniging in Trouw.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond