Tien miljoen groeigeld voor Helpling

Huishoudelijke poetshulp Helpling haalt tien miljoen euro extra groeigeld op bij zijn zittende investeerders. Doel: de online marktplaats uitbreiden met nieuwe diensten.
De investering komt niet helemaal als een verrassing en is een logische stap in een keurig uitgestippeld groeipad: eerst schoonmaakdiensten leveren, dan uitbreiden naar andere huishoudelijke klusjes. De leiding hintte er vorig jaar al op en begon in januari de uitrol van nieuwe diensten in Duitsland. De thuismarkt.
Vandaag maakt Helpling, waar onder meer Rocket Internet en Mangrove Capital Partners in zitten, bekend dat die nieuwe diensten ook elders in Europa gaat aanbieden. Daaronder ook de grote steden in Nederland.
“[Denk aan] ramen lappen, schilderwerk en het in elkaar zetten van meubels. Het doel hiervan is om de positie van Helpling als grootste online marktplaats voor huishoudelijke diensten te verbeteren”, aldus het Nederlandse filiaal per e-mail.
Poetser en klussers kunnen zich aanmelden op de site en, na screening, gaan meedraaien in de poule met andere aanbieders. Zij ontvangen klussen per mail of app en worden na de geleverde diensten door de klant beoordeeld. Helpling vangt een commissie voor de bemiddeling. Dienstverleners worden per uur betaald.
Helpling is actief in negen landen: Australië, Duitsland, Italië, Frankrijk, Ierland (hassle.com/ie), Verenigd Koninkrijk (hassle.com), Verenigde Arabische Emiraten, Nederland en Singapore. Het is opgericht in Berlijn door Benedikt Franke en Philip Huffmann (foto) in 2014 .
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
1 Reactie
gert
Wellicht wordt het tijd om maar de daadwerkelijke successen te kijken. Nu zie ik vooral veel mis gaan in de organisatie. Daarbij zijn de vele afzeggingen van gemaakte afspraken natuurlijk zeer hinderlijk voor de klant: die moet immers ook zijn agenda omgooien. Het grootste punt lijkt echter de eigen organisatie: worden “hulpers” wel voldoende gescreend of blijft het “vrijheid blijheid”? Wat is de functie van de helpdesk? Intervenieerd zij wel of niet bij het afzeggen, niet nakomen van afspraken of aanbieden van alternatieven? Hoe bereikbaar moet de helpdesk eigenlijk zijn? En, hoe geloofwaardig ben je, als er alleen maar positieve recensies worden gepubliceerd, en – klaarblijkelijk- de negatieve worden gecensureerd?
Nu Helpling verder wil groeien, lijkt het noodzakelijk om eerst een organisitie te bouwen en helder te hebben wat het bedrijf nu wil. Anders ontstaat een chaotisch bedrijf dat aan haar eigen -vermeende- succes ten onder zal gaan.