Deel dit artikel
-

TNO en XYZ Dynamics werken aan realisatie emissievrije stadslogistiek

TNO ontwikkelt met het oog op toekomstige stadslogistiek met startup XYZ Dynamics de AxLectric, een retrofit add-on elektrische aandrijving voor LCVs. Deze elektrische aandrijflijn is te monteren is op lichte bedrijfsvoertuigen.

Als onderdeel van de emissievrije stadslogistiek is het streven van 57 gemeenten en provincies in Nederland emissievrij te worden bevoorraad tegen 2025. Wagenparkeigenaren die Light Commercial Vehicles (LCV, bijvoorbeeld bestelbusjes) gebruiken, hebben echter moeite om aan deze eisen te voldoen. De volledig elektrische alternatieven die nu op de markt zijn, voldoen niet aan hun behoeften met betrekking tot bereik, laadvermogen en prijs.

Op dit moment werken Erik Hoedemaekers (Scientist Integrator bij de Powertrains onderzoeksgroep TNO Unit Traffic & Transport) en Annekoos Schaap (TU/e Bachelor student bij XYZ Dynamics) aan een batterij-onderzoek om zo de ideale batterij samenstelling en configuratie te vinden voor de AxLectric serieproductie. Hierbij worden verschillende batterijcellen gemodelleerd en getest voor gespecificeerde ontwerpeisen die van belang zijn voor de implementatie in LCVs.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond