Deel dit artikel
-

Toyota concurreert met Uber én Airbnb

Toyota heeft een zelfrijdend voertuig gepresenteerd tijdens de CES-beurs in Las Vegas die weleens de volgende disruptor van de hotellerie kan worden. De zogeheten e-Palette kan namelijk worden ingezet als rijdende hotelkamer.

De e-Palette lijkt op een shuttlebus en heeft een modulair interieur, zodat de auto voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. In het presentatiefilmpje laat Toyota de e-Palette onder andere zien als kantoor, showroom, restaurant, deelauto en dus ook hotel.

Het voertuig is twee meter breed, tweeënhalve meter hoog en kan vier tot zeven meter lang zijn. Ter vergelijking: een hotelkamer van citizenM beslaat veertien vierkante meter en is voorzien van een comfortabel bed, wc en douche. De e-Palette heeft uiteraard als bijkomend voordeel dat het een transportmiddel is en kan dus ook een serieuze concurrent worden van de aloude camper en caravan.

Toyota laat weten in 2020 haalbaarheidsstudies te gaan doen naar de e-Palette. Dit gebeurt met partners als Amazon, Uber en Pizza Hut die de verschillende use cases zullen onderzoeken.

Dit bericht is 28 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond