Deel dit artikel
-

Trend: meerdere streamingabonnementen per huishouden

Videodienst Pathé Thuis zegt dat het in het tweede kwartaal is gegroeid tot anderhalf miljoen accounts. Het bedrijf signaleert dat 85 procent van zijn gebruikersbestand ook een abonnement op Netflix heeft.

Dit beeld is vergelijkbaar met een trend die in de VS. Huishoudens hebben niet óf op de ene dienst óf op de andere een abonnement, maar op twee. Of soms meer.

“Dit geeft aan dat consumenten naast het succes van Netflix ook behoefte hebben aan het kijken van nieuwe films. De groei van Netflix helpt daar mee ook de positie van Pathé Thuis” aldus Thomas van de Weerd, managing director Pathé Thuis.

Hoeveel actieve gebruikers zijn dienst heeft, houdt Van de Weerd voor zich. Over de omzet wil hij wel iets kwijt: die steeg met vijftig procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2017. Het aantal abonnees groeit en dus ook het aantal huishoudens met meerdere betaalde streamingaccounts.

Netflix kan in Nederland tussen de 2,5 en drie miljoen abonnees hebben. Daarmee is het de grootste lokale online videodienst. Andere marktpartijen naast Pathé Thuis zijn Videoland, Amazon Prime Video, NPO Start en RTL XL.

Foto: Eelke (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond