Deel dit artikel
-

Uitstel van betaling voor Brandkids.nl

Brands for Kids, het bedrijf achter de webwinkels Brandkids, is woensdag uitstel van betaling verleend door de rechtbank van Amsterdam.

Het bedrijf zegt tegen Twinkle op zoek te zijn naar een nieuwe grootaandeelhouder.

Het surseance is in handen van curator Janthijn Siebert uit Haarlem.

Vorige maand werd uit berichtgeving van Emerce bekend dat Sanoma Ventures zijn investeringsactiviteiten staakt. Brands for Kids is een van de deelnemingen van Sanoma. Hoewel de investeringstak van de uitgever meerdere e-commerceparticipaties heeft, rekent het Brandkids kennelijk niet meer tot de kernactiviteiten waarmee het wel wil doorgaan.

Sanoma heeft de meerderheid van de aandelen in Brands for Kids. Het wil niet meer doorinvesteren in de groei van de kindermodewinkel annex marktplaats, die behalve in Nederland ook actief is in Duitsland en Polen.

Hans Lormans, een van de oprichters van de winkel, zegt meer tijd nodig te hebben om een nieuwe investeerder voor zijn bedrijf te vinden. Hij hoopt binnen enkele dagen duidelijkheid te hebben over de toekomst

Sanoma Venture investeerde in april 2013 voor het eerst in Brands for Kids. Het breidde zijn belang twee jaar later uit tot een meerderheid. De investeerder zit ook in dealsites ShopVip en Goeiemode. En het is volledig eigenaar van FashionChick. Dat is benoemd tot focustitel en daar lijkt geen sprake van een gewenste exit.

Foto: Nic (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond