Deel dit artikel
-

Val Bitcoin zet door, ook Ethereum onderuit

De val van de Bitcoin zet door. De koers staat vandaag op 3000 dollar, vijfhonderd dollar minder dan gisteren. Ook de Ethereum staat onder druk en noteert nu onder de 200 dollar.

Sinds begin september is 75 miljard dollar aan waarde virtueel in rook opgegaan. De marktkapitalisatie van de Bitcoin alleen is onder de 50 miljard uitgekomen.

Bitcoin verloor minder dan zijn grootste rivaal Ethereum. Gisteren deed deze laatste virtuele munt nog 240 dollar, maar nog niet zo lang geleden betaalden gebruikers 400 dollar. Gemiddeld verliezen alle virtuele munten 20 procent per dag.

Hoewel recente uitspraken van Nobelprijswinnaar en zeepbelvoorspeller Robert Shiller en Jamie Dimon van JPMorgan (‘Bitcoin is fraude’) niet geholpen hebben, is de belangrijkste oorzaak mogelijk verbod van virtuele munten in China. De Chinese overheid zou een aantal handelsfora voor Bitcoin en andere cryptomunten willen sluiten, en inmiddels is bekend geworden dat drie grote wisselkantoren, waaronder Huobi en OKCoin, eind oktober gaan stoppen. China is een van de grootste markten voor virtueel geld.

Het optimisme over Bitcoin is in elk geval verdwenen. Toen kort geleden heel even de 5000 dollar werd gehaald, voorspelden sommigen een verdere stijging van de Bitcoin naar 10.000 dollar. In 2010 werd de waarde van de digitale munt zelfs nog in centen geteld.

Deel dit bericht

11 Reacties

Pipi pipi

Gaat gewoon weer omhoog hoor net nog maar op 2500 nu alweer 3100?

Jaap

Ongenuanceerde berichtgeving… dipjes als deze zijn nodig om te testen waar bitcoin staat. Ligt mooi op schema om nog deze maand 5000 te verbreken.

Thomas TKing

Inmiddels is de koers weer op $3700+ voor een bitcoin, dit zal komende tijd nog wel flink op een neer gaan.
Waar ik me wel zorgen over maak is dat aantal grote Nederlandse kranten (en sites) alleen maar berichten indien koers van bitcoin down gaat, en dan zijn het vaak weer die berichten die gaan over tulpenmanie, bubbles en criminelen. Dit in tegenstelling tot de Japanse instelling/mentaliteit, die door wetgeving/toestemming het gebruik van cryptocurrencies juist stimuleren onder bevolking en middenstand en daarmee een positief signaal afgeven. Door de bangmakerij op onze Hollandse bodem en omringende landen zie ik het er nog van komen dat we de boot gaan missen en er straks achteraan zullen moeten hobbelen, zoals ook MicroSoft met zijn InternetExplorer.

Fred

Wedden dat Thomas, Pipi en Jaap peentjes zweten omdat ze bang zijn dat ze op hun duur gekochte muntjes geld verliezen? Die waarschuwingen voor een zeepbel zijn natuurlijk volkomen terecht.

carthago

Deze eenzijdige bitcoin / altcoins update lijkt eerder op een door jp morgan betaald artikel .Wat hebben de banksters toch voor probleem met de blockchain vraag ik me af, schrijf daar eens over.Wacht , ik weet het al , de banksters verliezen hun macht , status en miljarden bonussen.

Thomas TKing

Wees gerust Fred, wedden is niet nodig wat mij betreft. Heb in 2013 een relatief klein bedrag geïnvesteerd in bitcoin en altcoins, en mijn inleg er inmiddels uitgehaald, dus hier geen peentjes. Daarbij zijn veel vroege instappers, veelal techneuten, er vaak niet vanwege het grote geld ingestapt, maar vaak vanuit de gedachte achter het systeem. Het revolutionaire van blockchain/bitcoin is dat we (voor eerste keer sinds mensenheugenis) in staat zijn om “eigendom van data” digitaal te waarborgen, zonder tussenkomst van mensen of instanties. Dit is de perfecte eigenschap voor geld, zie hier dan ook het vruchtbare fundament voor Bitcoin. De tijd zal echter moeten gaan bewijzen hoe waardevol bitcoin zal kunnen worden als onafhankelijke opslag van waarde. Ik zie uiteindelijk 3 tot 5 cryptocurrencies een hoofdrol in de toekomst spelen, elk met zijn eigen unieke eigenschappen. En stel dat er nog eens een economische crisis komt, dan zijn het juist de cryptocurrencies die de klappen op kunnen vangen, mits omarmd. Daarom denk ik dat Japan een geniale strategische zet heeft gemaakt. Maar, ik heb ook niet alle wijsheid in pacht, dus time will tell.

carthago

Ter aanvulling. Bnp Pariba( plaats 4 op de wereldranglijst) en Accenture, zeer grote spelers , zijn al bezig Nxt/Ardor/Ignis blockchain te implementeren in hun businessmodel.Dat verhaal van jp Morgan was even alvast een trap naar de concurrentie, die nog maar net is begonnen.Jp Morgan ziet de bui hangen en neemt de paraplu in beslag zoals veel banken traditioneel doen , fataal voor henzelf.

carthago

Bnp Paribas dus.

Mr G

De grote val van Bitcoin gaat zeker komen !
Ik zie zeer veel gelijkenis met de begindagen van internet. In de jaren 1999 en begin 2000 kon het allemaal niet op. In 2000 was de hype zo groot dat zelfs mensen met totaal geen verstand van internet of technologie gingen investeren in internet. Men wilde allemaal heel snel, heel veel geld verdienen.
Ik zag om mij heen collega’s met geleend geld aandelen van World Online kopen. Het kon allemaal niet op.
De grote bubbel barstte, de waarde van de meeste internet bedrijven was gewoon nergens op gebaseerd. Het was een opgepompte zeepbel die uiteindelijk uit elkaar gespat is.
Dat wil niet zeggen dat internet geen kans meer had! Integendeel! We hebben ervan geleerd en bedrijven die echt toegevoegde waarde hadden zijn ontstaan (of doorgegaan).
Dit zal zeker ook gebeuren met Bitcoin, of dit uiteindelijk Bitcoin of een andere munt deze grote virtuele munt crisis gaat overleven, kan ik natuurlijk niet beoordelen. Maar de “virtuele muntencrisis” gaat eraan komen om uiteindelijk te settelen in één globaal initiatief.

manfred

Mr G. Pas op met uitlatingen als ” zal zeker gebeuren” en “gaat er aan komen”. Opvallend is dat teksten waar zulke ‘voorspellende zekerheden’ in staan vaker NIET dan wel niet uitkomen

Maarten Bennis

De blockchain technologie is here to stay. Punt. Het speculeren met cryptocurrencies in de hoop zonder waarde te creëeren veel geld te kunnen verdienen is typisch ‘old school thinking’ en exact tegengesteld aan het gedachtegoed waarop crypto’s zijn gebaseerd.

De hebzucht waaraan ook de crypto’s zich niet kunnen onttrekken, is de alles vernietigende kracht die de mensheid op de rand van de afgrond heeft gebracht. Dus eigenlijk hoop ik ook op die cryptocrash, niet omdat ik de crypto’s wantrouw, maar wel de speculanten. En eerlijk gezegd denk ik ook dat het onvermijdelijk is, zolang hebzucht het leitmotiv blijft.

Gelukkig is het basisprincipe dat met de waarde van crypto’s niet gesjoemeld kan worden, onwankelbaar. Op de lange termijn zal dat veel belangrijker blijken dan al het andere. De grote vraag is of het niet allemaal ‘too little too late’ zal zijn.

De problemen van deze wereld zijn niet van technologische aard – zo blijkt maar weer, maar van filosofische aard. Dat mensen hier meer geïnteresseerd lijken te zijn in het wel of niet stijgen van de Bitcoin en Ethereum dan in het voortbestaan van het menselijke ras, zegt eigenlijk alles. Huilende waanzin is het. Daar kan geen crypto tegenop!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond