Deel dit artikel
-

Vegetarische biefstuk uit de 3D-printer

De Israëlische start-up Redefine Meat gaat aan duizenden restaurants in Europa ‘net echte’ vegetarische biefstuk serveren uit de 3D-printer. Vanaf het voorjaar vestigt het bedrijf zich in het Brabantse Best. Senior vice president is de Nederlander Edwin Bark.

De vleesvervangers zouden 95 procent minder belastend zijn voor het milieu dan traditioneel vlees. Spierweefsel, vetweefsel en bloed worden zorgvuldig vervangen door soja, erwten, biet en kokosvet.

Het bedrijf, waarvan al een Nederlandstalige site bestaat, is in 2018 opgericht en telt inmiddels 140 medewerkers, waarvan de helft onderzoeker is.

De komende jaren wil het bedrijf vijf fabrieken hebben in Europa, VS en Azië.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond