Deel dit artikel
-

Verizon: Ransomware blijft top cybersecurity bedreiging

Ransomware blijft de meest voorkomende vorm van kwaadaardige software: het wordt gevonden in 39 procent van de malware-gerelateerde gevallen die zijn onderzocht door telecombedrijf Verizon. Vorig jaar stond ransomware nog op de vierde plaats en in 2014 op de 22e. Het grootste verschil: cybercriminelen richten zich nu vooral op bedrijfskritische systemen.

De aanvallen richten zich steeds vaker op systemen die servers of databases versleutelen. De aanvallers vragen ook om grotere sommen losgeld.

Phishingaanvallen mogen volgens Verizon niet genegeerd worden: 4 procent van de ondervraagden trapt nog altijd in een phishing-campagne. Een cybercrimineel heeft maar één slachtoffer nodig om toegang te krijgen tot een organisatie.

Identiteitsfraude om vertrouwelijke financiële gegevens te verwerven is volgens Verizon meer dan vervijfvoudigd, met 170 incidenten die dit jaar werden geanalyseerd. Achtentachtig van deze incidenten hadden specifiek betrekking op HR-medewerkers.

Social engineering gericht op persoonlijke informatie is volgens Verizon in trek. De informatie wordt vervolgens gebruikt voor identiteitsfraude. Cyberspionage blijft eveneens een belangrijk aandachtspunt, 43 procent van de inbreuken hebben een spionagemotief.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond