Deel dit artikel
-

VIA krijgt virtuele AI-ambassadeur

De Taskforce Creative van branchevereniging VIA krijgt in de persoon van Esther Olofsson, AI-persoonlijkheid en virtual human, een nieuw lid. Zij gaat generatieve AI op de kaart zetten bij de bureauwereld.

Lang niet alle digitale bureaus in Nederland houden zich nog bezig met het generatieve AI. Het wordt door velen echter wel gezien als een techniek van de toekomst. Of het nu gaat om geschreven tekst, beeld- of audioproductie, de nieuwe slimme machines maken het tientallen procenten goedkoper en efficiënter.

Het nieuwe lid in de VIA-werkgroep heeft als doel om creatieven te informeren over AI en de VIA te volgen als hun kennispartner.

VIA Nederland is de belangenorganisatie waarin IAB Nederland, de VEA en MWG zich verenigden.

Esther Olofsson, een creatie van het Rotterdamse creatieve commnuicatiebureau RAUWcc, zal wekelijks in het Nederlands in en videobericht vertellen wat de nieuwste AI-inzichten op de markt zijn.

Dat doet ze al in het Engels op haar eigen LinkedIn-account en binnenkort dus ook in het Nederlands.

Maarten Reijgersberg, oprichter en eigenaar van RAUWcc, legt uit: “Voor haar kennis put ze uit de nieuwsbrief ‘Last week in AI‘ van Stanford.”

Generatieve AI dringt snel door bij het bedrijfsleven op logische onderdelen. Niet iedereen omarmt het om diverse redenen even enthousiast. Het beursgenoteerde S4 Capital, in Nederland bekend van Media.Monks, plukt naar eigen zeggen na enkele maanden investeren al de vruchten van de AI-investering.

Bij de toelichting op de halfjaarcijfers eerder deze week klonk het: “De inzet van artificial intelligence verbetert onze productiviteit op het gebied van visualisaties en copywriting. Het is mogelijk om op grote schaal hyperpersonalisatie te realiseren en meer geautomatiseerde mediaplanning en -inkoop.”

Kunstmatige intelligentie gaat komende jaren en decennia het werk van miljarden mensen veranderen. Adviesbureau McKinsey denkt dat 70 procent van werknemers de helft van zijn taken kan laten automatiseren. Zeker marketeers moeten hun borst nat maken, retailers juist niet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond