Deel dit artikel
-

(Emerce TV) ‘Ga voor Profit On Ad Spend’

De Return On Ad Spend, ook wel bekend als ROAS, was jarenlang de belangrijkste KPI voor veel internetverkopers. Nu komt steeds vaker POAS in beeld. Daarbij wordt het succes van de onderneming niet meer gemeten op basis van omzet, maar op basis van winst. En daar bereik je veel meer mee, zegt digitaal marketing manager William Ruiter, in de videocollectie E-Commerce.

Het nadeel aan de ROAS is dat de focus volledig op opbrengst ligt. Dit geeft soms een vertekend beeld van de daadwerkelijke winstgevendheid. “ROAS cijfers kunnen best gunstig lijken, maar als je een ondernemer vraagt: heb je liever 10.000 euro meer opbrengst dan winst, dan zal hij altijd voor de winst gaan,” zegt Ruiter.

Om het probleem aan te pakken is de POAS in het leven geroep; Profit On Ad Spend. Door te rekenen met de POAS deel je de winst (in plaats van de omzet) door de advertentiekosten. Dat is een nieuwe aanpak die nog door meer bedrijven omarmd moet worden.

“Het is logisch dat je advertentiebudget afstemt op je grootste winstmakers, maar die moet je wel in beeld hebben,” zegt Ruiter. “Het is even wat werk, maar je moet op productieniveau je aanbod zien te segmenteren.”

Aan de hand van de verkoop- en inkoopprijzen kun je de POAS per order berekenen en deze weer terugsturen naar bijvoorbeeld Google Ads.

En dat kan ertoe leiden dat het advertentiebudget minder groot wordt.

De video Winst draaien met je Google Ads campagnes? Stel je winstgevendheid per product vast is na registratie gratis te bekijken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond