Deel dit artikel
-

[video] Experts: Nederland denkt klein en bescheiden

De algemene conclusie uit twaalf afleveringen van de serie True Tuesdays, waarin vooral vanuit Silicon Valley werd bericht over de laatste stand van zaken in nieuwe media en technologie, is dat Amerikanen niet zozeer beter zijn dan andere landen, maar wel ambitieuzer.

Andere opvallende conclusies waren dat Twitter wordt gezien als een nog relatief klein, maar blijvend communicatieplatform en dat de wijze waarop het snel groeiende Facebook omgaat met privacy een ieder zorgen moet baren.

In het gloednieuwe hoofdkantoor van het Amsterdamse internetbedrijf True, initiatiefnemer van de serie True Tuesdays, waren een aantal Nederlandse internetexperts vrijwel eensluidend in hun conclusies.

Aangeschoven bij gastheer Michiel Frackers waren internetjournalist en ondernemer Alexander Klöpping, Flabber-oprichter Gert-Jan Lasterie en Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande.

Dit was de slotaflevering van True Tuesdays. Vanaf half juni gaat een nieuwe webserie in een vergelijkbare talkshowsetting van start, met Michiel Frackers en Erwin van der Zande als vaste medewerkers.

Alle afleveringen op een rij:

 

*) True Tuesdays werd gepresenteerd door Michiel Frackers, ondermeer mede- oprichter van Planet Internet en 925 en aandeelhouder in Flabber. Camera en montage: Godfried de Vries.

 

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Maarten Brands

Een van de redenen waarom in Nederland (verplicht) klein en/of bescheiden gedacht wordt, heeft ook te maken met de beschikbaarheid en de mentaliteit van (durf)kapitaal in dit land. Ook de VC's in de US denken groter en durven agressieve groeiers en ambitieuze start-ups te backen met funding waarmee je inderdaad de wereld kunt gaan veroveren. Wat is de laatste >EU 10 miljoen investment die we in NL op gebied van tech/online/entertainment hebben gezien voor een start-up?

Dion

@Maarten. Ben ik helemaal met je eens. Dat komt door de Nederlandse (financial) mentaliteit. Hier wordt gefocussed op wat er mis kan gaan i.p.v. wat de kansen zijn. Wel eens naar beurspraat op BNR geluisterd? Wel eens met een Bank gepraat? En je weet wat ik bedoel. En dan te bedenken dat NL voorop wil lopen met innovatie. Hoe dan met een microkrediet van 15k waar je 10 formulieren voor moet invullen en die wordt beoordeeld door een (niet commerci?le) ambtenaar of bankman? Immers anders waren die beoordelaars wel ondernemer geworden. En het leuke is daar doen ze maar 3 maanden over… Eh, hallo! Ondernemers zijn geen mensen die wachten maar doen! Zo weer ff stukje frustratie kwijt. En nu weer over naar de orde van de dag en we gaan weer doen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond