Deel dit artikel
-

Video-reclame bezig aan gestage opmars

Online video-reclame is bezig aan een gestage opmars. 84 procent van de marketeers ziet online video snel belangrijker worden in de marketingmix. Vier op de tien marketeers zetten nu al video-advertenties in. Nog eens ruim een vijfde wil dat de komende twaalf maanden gaan doen. Dat blijkt uit een onderzoek van MediaScience, uitgevoerd door Adformatie, onder de top-1000 adverteerders.

Ruim een derde van de ondervraagden ziet een sterke toename van de bestedingen aan online video-reclame in de komende één tot twee jaar. Nog eens bijna de helft ziet een beperkte toename van het budget voor video-advertenties.

De stijgende bestedingen aan online video-advertising gaan (nog) niet ten koste van de budgetten voor televisiereclame, volgens zes van de tien ondervraagde marketeers. Bij vier op de tien adverteerders is dat inmiddels wel het geval. Twee derde van de marketeers hevelt 0 tot 25 procent van het tv-budget over naar online video. Circa een derde zet inmiddels 100 procent van het tv-budget in voor video-ads.

Marketeers gebruiken YouTube het vaakst voor online video-reclame (86,4 procent), op de voet gevolgd door Facebook (81,4). Op de derde plaats (met 64,4 procent) komen de eigen kanalen van de organisatie, zoals websites. Op grote afstand volgen video on demand-platforms als RTL XL (28,8), Uitzending Gemist (22) en Kijk (3,4).

Zeven op de tien marketeers staan positief tot zeer positief ten opzichte van de mogelijkheden van online video-relame. Ze zijn het meest tevreden over het integratiegemak van video in online campagnes en de meetbaarheid. Iets minder hoog scoren de vindbaarheid van online video’s, het gebruiksgemak van videoplatforms, de impact van online video-advertising binnen de marketingmix en de prijs.

Onvoldoende effectiviteit is het belangrijkste motief om geen online video-advertising in te zetten, aldus zeven van de tien marketeers (71,4 procent). Een tweede obstakel is de prijs: 28,6 procent van de marketeers vindt de productie van videomateriaal duur. Soms vormen de marketeers ook zelf het obstakel: 14,3 procent geeft aan niet bekend te zijn met de mogelijkheden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond