Deel dit artikel
-

Vijftien miljoen groeigeld voor Marley Spoon

De bezorger van maaltijdboxen Marley Spoon krijgt een extra kapitaalinjectie van vijftien miljoen euro. Daarmee wil het vooral zijn positie op de Amerikaanse markt verstevigen.

De tweede investeringsronde in het Duitse bedrijf omvat ook een component ‘media for equity’, waarmee het aandelen ruilt voor media-aandacht. De waarde van dat Duitse mediapakket ligt op veertig miljoen euro, meldt Marley Spoon. De Engelsen zijn een nieuwe investeerder in het Duitse bedrijf.

Twee andere nieuwe investeerders zijn Luxor Capital en QD Ventures. Het is niet bekend tegen welke waardering de investering, met een totaalsom van 55 miljoen euro, worden gedaan. In totaal trok de startup 85 miljoen euro aan cash en mediaruimte aan (profiel Crunchbase).

Marley Spoon is sinds eind 2014 ook in Nederland actief en bevindt zich in de markt met HelloFresh, Albert Heijn en diens Allerhande Box en de aanstaande maaltijdbox van Jumbo Supermarkten.

Behalve in Duitsland en Nederland is de dozenbezorger ook actief in Oostenrijk, Australië en sinds vorig jaar Amerika. De nieuwe investering wordt gebruikt om het bereik te verlengen naar het zuiden en het westen van de VS. Het is al actief in het noordoosten en het midden van het land. Zodra dat is gerealiseerd is het actief op markten met in potentie 217 miljoen huishoudens. Hoeveel daarvan daadwerkelijk klant zijn, is ongewis.

Maandag wordt de nieuwe investering in de Verenigde Staten bekendgemaakt.

Een woordvoerder van het Nederlandse filiaal zegt tegen Emerce: “Met Marley Spoon gaat het heel goed in Nederland. Het is het land waar we vanaf het begin het snelst zijn gegroeid. Het model van Marley Spoon waarbij je kunt kiezen wat je wil koken, blijkt in de smaak te vallen. Ook op andere vlakken willen we onze slogan ‘de betere box’ waarmaken, met originele recepten, die toch snel klaar zijn, en goede kwaliteitsingrediënten.”

Foto: Umberto Brayj (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond