Deel dit artikel
-

VodafoneZiggo gaat snelheden fors opvoeren

VodafoneZiggo gaat de snelheid van zijn breedbandproducten fors opvoeren met behulp van Docsis 3.1. Daardoor worden glasvezelachtige snelheden gerealiseerd. Dat vertelt Eben Albertyn, technisch directeur bij VodafoneZiggo, aan het AD.

Een kleine twintig huishoudens en bedrijven in de Utrechtse wijk Oog in Al – een buurt in de wijk West – kunnen de technologie de komende maanden uittesten. Zij beschikken dan over snelheden van 1 Gigabit per seconde.

De verbinding is volgens het bedrijf daarnaast ook stabieler, veiliger en de latency (de tijd die het netwerk nodig heeft om te reageren wanneer data wordt opgevraagd) korter.

De snelheid kan de jaren erna tot wel vijf keer hoger worden opgevoerd. Dat geldt trouwens ook voor de uploadsnelheid, die bij kabel altijd verschilt van de downloadsnelheid.

Het bedrijf wil de snelheden vanaf 2020 verhogen omdat het dataverbruik dankzij diensten als Netflix 40 tot 50 procent stijgt.

De operatie, die VodafoneZiggo tientallen miljoenen euro’s gaat kosten, is mede mogelijk door het besluit om te stoppen met analoge televisie. Overigens hebben abonnees voor deze snelheden te zijner tijd wel een ander modem nodig.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond