Deel dit artikel
-

Warehouse living lab officieel van start

Recentelijk hebben 24 partners uit de wetenschap, het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid zich officieel gecommitteerd aan het living lab Sharehouse. Binnen het lab dat momenteel in Rotterdam wordt ingericht kunnen studenten, onderzoekers en bedrijven zogenoemde warehouse-innovaties testen en doorontwikkelen. Hiervoor is door NWO 2 miljoen euro toegekend.

In het Living Lab dat nu bij en samen met het innovatieve STC MBO-college in Rotterdam wordt ingericht, gaan TNO en partners met studenten en scholieren onderzoek doen naar het gebruik van diverse warehouse technologieën, zoals Automated Guided Vehicles, Exoskeletten, forklift simulators en VR/AR wearables.

Specifiek wordt gekeken naar de impact van deze technologieën op mens en werk. Zo vindt er onderzoek plaats naar ethische en veiligheidsaspecten rondom de inzet van deze technologieën. ook wordt sociaal-innovatieve kennis ontwikkeld om bedrijven te ondersteunen in hun technologische transities. Daarnaast wordt onderzocht hoe opleidingen en arbeidsmarkt binnen de logistiek beter op elkaar kunnen aansluiten. Tenslotte wordt het lab door STC gebuikt voor vernieuwende onderwijsvormen, en dient het als test- en demonstratie lab voor (MKB-)bedrijven uit de regio.

Het doel van het onderzoeksprogramma is om ook in andere regio’s op te richten. Sharehouse is op zoek naar leveranciers die technologie willen laten testen, bedrijven die willen innoveren en onderzoeksinstellingen die onderzoek naar innovaties in warehousing willen doen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond