Deel dit artikel
-

Wedstrijden English Premier League via gamingkanaal Twitch

Amazon gaat wedstrijden van de English Premier League via zijn gamingkanaal Twitch aanbieden. Kijkers hoeven daarvoor niet te betalen.

De wedstrijden worden gepresenteerd door Gabby Logan, Roberto Martinez en Lee Dixon. Commentaar komt van Clive Tyldesley, Jon Champion, Peter Drury en Ally McCoist.

Het is niet onlogisch om de wedstrijden via Twitch aan te bieden. Normaal kijken fans daar immers ook naar games die door anderen worden gespeeld.

EA Sports voegt samen met Amazon, Sky Sports en BT Sport geluid van joelende fans toe in wat het noemt Stadium Atmosphere. Behalve via Twitch zijn de wedstrijden ook te zien via Prime Video. Amazon heeft de (digitale) rechten voor de wedstrijden voor drie seizoenen.

Sky Sports zal overigens ook 25 van de 64 wedstrijden uitzenden via Pick bij onder meer Freeview.

Het duel tussen Aston Villa en Sheffield United (zonder publiek) markeerde woensdagavond de herstart van de Premier League na een maandenlange coronapauze.

De eerste wedstrijd via Twitch – Crystal Palace vs Burnley – staat voor 29 juni gepland.

In Nederland worden de wedstrijden van de eredivisie voorlopig ook zonder publiek gespeeld. Ze zijn wel te volgen via FOX Sports. De wedstrijden worden niet tegelijk gespeeld, maar krijgen elk hun eigen tijdslot. Zo kan de zender een groter publiek bereiken.

Op vrijdag en zaterdagavond zijn er wedstrijden om 18.30 en 21.00 uur. Op zondag om 12.15, 14.30, 16.45 en 20.00 uur. Op maandagavond om 20.00 uur.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond