WhatsApp sommeert Utrechtse start-up om activiteiten te staken

WhatsApp sommeert de Utrechtse start-up Watermelon om zijn werkzaamheden onmiddellijk te staken. De Utrechtse onderneming gebruikt de berichtenapp om bedrijven met klanten te laten communiceren, maar dat is blijkbaar tegen het zere been van de Facebook dochter.

Watermelon maakt gebruik van een onofficiële API om WhatsApp-berichten te versturen en ontvangen. Dat is echter niet waarover WhatsApp lijkt te vallen. Het Utrechtse bedrijf zou inbreuk maken op de gebruiksovereenkomst van WhatsApp, waarin staat dat de app niet mag worden gebruikt voor ‘koude acquisitie’, schrijft RTLZ, die de mail heeft gelezen.

Watermelon zal niet ingaan op de eis, maar neemt de sommatie wel serieus. Wat mogelijk een rol speelt is dat WhatsApp zelf werkt aan een platform voor klantenondersteuning.

4 Reacties

WhatsApp zou eens een beetje vaart moeten maken met hun eigen platform. Er zitten volgens mij erg veel bedrijven hier al té lang op te wachten.
Wij in ieder geval wel…

Is mijn reactie op vorig bericht (http://www.emerce.nl/nieuws/664119) toch snel relevant geworden. WhatsApp kan in plaats van sommeren inderdaad beter wat vaart maken met hun eigen tool.

Wij zitten er ook al veel te lang op te wachten… en wanneer de bedrijven het niet doen dan bouwen de startups het zelf wel en zo moeilijk is die code niet.

Full support en succes

Het wordt tijd dat Mark Zuckerberg Whatsapp eruitknikkert en assimileert in Messenger. Komaan, als iemand het telefoonnummer eindelijk na al die jaren omzeep kan helpen is hij het. Dood aan het telefoonnummer!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug