Deel dit artikel
-

Tijdens WK extra aandacht voor gokaanbieders die minderjarigen niet weren

De Kansspelautoriteit gaat voorafgaand en tijdens het WK Voetbal extra letten op het online aanbieden van sportweddenschappen, en vooral op deelname door minderjarigen. De toezichthouder op de markt voor de kansspelen roept op deelname door minderjarigen aan sportweddenschappen te melden via een speciaal meldingsformulier op haar website.

Aanbieders van kansspelen zijn verplicht om minderjarigen te weren van deelname. In Nederland mag alleen de Toto, onderdeel van Nederlandse Loterij, wedden op de uitslag van sportwedstrijden aanbieden.

Alle andere aanbieders van (online) sportweddenschappen zijn verplicht ervoor te zorgen dat vanuit Nederland niet kan worden deelgenomen. Dit kunnen zij bijvoorbeeld doen door geo-blocking toe te passen: met Nederlandse IP-adressen kan er dan niet worden deelgenomen.

Wedden op de uitslag van sportwedstrijden is populair en groeit hard. Uit de Marktscan 2016 van de Kansspelautoriteit blijkt dat de markt voor legale sportweddenschappen in Nederland in 2016 met 34 procent groeide ten opzichte van 2015.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond