Deel dit artikel
-

WordPress koopt e-commercebedrijf

Het bedrijf achter het CMS WordPress heeft WooThemes overgenomen, leverancier van e-commerce plug-ins WooCommerce. Die wordt inmiddels door zeker 600.000 webwinkels gebruikt.

WooCommerce is de belangrijkste e-commercesoftware na Magento en Demandware, met een geschat marktaandeel van iets meer dan 7 procent.

De vraag naar specialistische e-commerceoplossingen voor WordPress stijgt sterk. Daarom was WooThemes sinds een jaar op zoek naar een manier om de ontwikkeling van zijn producten te kunnen versnellen. Uiteindelijk kozen Mark Forrester en Magnus Jepson de meest voor de hand liggende partner, de maker van het systeem waar hun bedrijf zijn bestaansrecht aan ontleent: Automattic.

Automattic koopt een bedrijf met 55 medewerkers.

WooCommerce levert onder meer een gratis versie waarmee al een volledig werkende webwinkel is op te tuigen, maar voor extra functionaliteit moet worden betaald. Niettemin is de software open source.

Klanten van WooCommerce, dat al sinds 2008 bestaat, zijn overwegend kleine online retailers. Financiële details met betrekking tot de overname zijn niet bekendgemaakt.

Vorig jaar haalde Automattic 160 miljoen dollar venture capital op, waarmee het totaal een durfkapitaal op circa 320 miljoen dollar uitkomt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond