Deel dit artikel
-

Zanox verandert naam in Awin

De Europese affiliatenetwerken Zanox en Affiliate Window veranderen hun naam in Awin. Daarnaast rolt het binnenkort een nieuw platform uit naar zijn internationale gebruikers.

Vanochtend maken Zanox en Affiliate Window bekend dat ze onder de nieuwe naam Awin doorgaan. De bedrijven hebben beiden een geschiedenis van overnames, in Nederland bijvoorbeeld die van M4N, en brengen nu eenduidigheid in de merkuitstraling. “Dat is goed voor een bedrijf dat veel internationaal werkt”, licht landenbaas Lauri Koop aan Emerce toe.

“We hebben een paar jaar aan verbeteringen gewerkt en komen nu live. Dat is inderdaad de nieuwe naam, maar internationaal gaan we ook een nieuw platform in gebruik nemen. De Engelstalige landen en Frankrijk werken er al mee.”

Dat nieuwe systeem gaat in het tweede kwartaal live. Het ziet crossdevice meer consumentengedrag en maakt bijvoorbeeld ook commissies mogelijk voor conversiebijdragen aan het begin van de funnel. Een adverteerder kan een publisher die veel bijdraagt, maar niet de sales doet, toch vergoeden voor zijn werk (‘Commission on Assist’). “We kunnen hele goede benchmarks laten zien op basis van internationale data, inzichten en waardes.”

Een andere noviteit waarmee Awin zijn merk wil gaan laden is een nieuw acceleratorprogramma. Dat is een programma naar het model van bijvoorbeeld Rockstart en Startup Bootcamp. De naam ervan moet nog bekend worden.

Koop: “We gaan nieuwe publishers die goede concent en concepten hebben, helpen groeien. Dat doen we met advies, financiering en een begeleidingsstructuur voor drie maanden. Dat gebeurt samen met moederbedrijf Axel Springer in Duitsland, dat vooral over de financiële kant gaat. Awin doet de mentoring.”

Foto: ands78 (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Jochem Vroom - Imbull

Grats Lauri, een mooie / korte naam! Was zeker ook tijd om die twee netwerken meer samen te brengen. =)

Ben ook benieuwd naar de accelerator, er zijn meer en meer interessante / beginnende affiliates die daar baat bij kunnen hebben!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond