Deel dit artikel
-

Zooplus versnelt groei van verkopen

Online dierenwinkel Zooplus ziet de omzet over het derde kwartaal met 21 procent toenemen tot 277 miljoen euro. Consumenten gaan voor de simpele herhaalaankopen van zaken als honden- en kattenbrokjes steeds minder naar hun vertrouwde fysieke dierenspeciaalzaak.

De groeiversnelling wordt voornamelijk veroorzaakt door de nadruk op het werven van nieuwe klanten. Dat is een koers die eerder dit jaar werd ingezet, nadat Zooplus al enkele jaren heeft bewezen de financiën keurig onder controle te hebben.

Het aantal nieuwe klanten dat zich inschrijft, steeg in het derde kwartaal met 34 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2016 (PDF). Ter vergelijking: in het tweede kwartaal van dit jaar lag de groei met negen procent op normaal peil.

Hoe duur de investering in groeiversnelling is, zal blijken wanneer op 15 november aanstaande de definitieve cijfers over het derde kwartaal worden gepubliceerd. Vanochtend gaven de Duitsers enkele voorlopige cijfers vrij.

CEO Cornelius Patt van het beursgenoteerde bedrijf: “We verwachten voor het vierde kwartaal dat deze groei aanhoudt en verwachten een verdere versnelling in de verkopen.”

Ondanks Patts positieve woorden stond het aandeel Zooplus aan de beurs in Frankfurt aan het einde van de ochtend 1,5 procent lager.

Foto: dave.see (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond