Deel dit artikel
-

Zuid Holland test slimme pakketkluizen voor gezonde leefomgeving

Busreizigers op Goeree-Overflakkee en in Spijkenisse kunnen voortaan hun postpakketjes af laten leveren en ophalen bij hun halte. De provincie Zuid Holland is samen met het bedrijf EVAnet een proef begonnen met drie wanden met pakketkluizen.

EVAnet is een bedrijf dat meedoet aan het Startup in Residence-programma van de provincie. Dit programma verbindt startups met sociale uitdagingen zoals schoon binnenstedelijk vervoer en het verwijderen van zwerfafval.

De provincie wil met de komst van de pakketkluizen haltes aantrekkelijker maken voor reizigers. Het draagt bovendien bij aan verbetering van de luchtkwaliteit en bereikbaarheid in woonkernen, aldus de province.

Als de kluizen worden uitgebreid naar 1400 haltes in Zuid-Holland worden er 50 miljoen kilometers minder gemaakt. Daarmee wordt de luchtkwaliteit in woonkernen aanzienlijk verbeterd en de CO2 uitstoot met 15.000 ton per jaar verminderd.

De kuizen staan langs de N59 bij P+R Den Bommel en in Spijkenisse, bij de bushaltes Halfweg en De Drie Werelden. Het experiment duurt ongeveer acht maanden. Als blijkt dat de nieuwe service aanslaat onder reizigers, wordt het aantal pakketkluizen verder uitgebreid.

Streekvervoerder Connexxion gaat nog dit jaar op het platteland een proef doen met het bundelen van reizigers en pakketjes om lege bussen terug te dringen. Dat vertelt directeur Pier Eringa aan De Telegraaf. ‘Er zullen ongetwijfeld juridische bezwaren opduiken voor het bundelen van mensen en goederen, maar daar ben ik niet bang voor. Met bepaalde aanpassingen aan onze bussen moet dat geen problemen opleveren.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond