ABN AMRO’s perspectief op Embedded Finance

Gasten: Edwin van Bommel Host: Edwin van Bommel
ABN AMRO’s perspectief op Embedded Finance

Vroeger was het bankgebouw niet weg te denken uit het straatbeeld. Embedded Finance brengt de bank weer terug in beeld, maar dan op de digitale straten van e-commerce.

Embedded Finance oplossingen voorzien klanten van financiële opties, waar ze die ook nodig hebben. Of dat nu een lening, een betalingsprogramma, een verzekeringsplan of een gemakkelijke manier is om een betaling te doen. Daarvoor hoeven ze dus niet naar de site van de bank. Het gebeurt allemaal in de webshop zelf, in samenwerking met de bank.

ABN AMRO investeert op verschillende fronten in het creëren van Embedded Finance proposities voor haar klanten. In deze video geeft Edwin van Bommel, Chief Strategy & Innovation Officer bij ABN AMRO, zijn visie op deze ontwikkeling.

1.7k


Gast
Edwin van Bommel
Chief Strategy & Innovation Officer, ABN AMRO

Edwin is als toonaangevend C-level executive bij ABN Amro de Chief Strategy & Innovation Officer. In deze rol leidt hij de inspanningen van de bank om haar positie als marktleider verder te versterken. Hij geeft leiding aan het creëren van baanbrekende producten en diensten, het opschalen van de adoptie van kunstmatige intelligentie door de hele organisatie, het sturen van de bedrijfsontwikkeling en het investeren in vooraanstaande startups over de hele wereld.

De expertise van Edwin omvat een breed scala aan gebieden, waaronder digitale transformatie, kunstmatige intelligentie, intelligente automatisering, embedded financiën, durfkapitaal, fintech, innovatie en strategie. Deze specialiteiten onderstrepen Edwins alomvattende benadering van leiderschap in het digitale tijdperk en weerspiegelen een mix van technisch inzicht, strategische vooruitziendheid en het vermogen om leiding te geven aan veranderingen.


Host
Roland Kroes
Host, Emerce

Als je kijkt naar de context, dan kun je communicatie betekenis geven. Daar streeft Roland naar in zijn werk voor bedrijven en organisaties: door te kijken naar de context, betekenis geven aan de interne en de externe communicatie. Dat doet hij al meer dan vijftien jaar, in senior posities en leidinggevende functies. Bij bedrijven, (semi)overheidsorganisaties en belangenorganisaties. En sinds eind 2016 als zelfstandige. Roland Kroes is een host voor Emerce TV.Gerelateerde artikelen