Kan het cv de prullenbak in?

Kan het cv de prullenbak in?

Zijn we klaar voor skills based matching en recruitment? Kunnen het cv en de motivatiebrief de prullenbak in?

Er is niet veel bewijs dat het cv en de motivatiebrief goed voorspellen hoe iemand na aanname zal functioneren. Bovendien zijn het geen gestandaardiseerde instrumenten, waardoor deze documenten slecht vergelijkbaar worden en er grote kans op bias ontstaat. Welke technologie is er al beschikbaar om dit op een andere manier te doen? En zijn we klaar voor skills based matching en recruitment?

In deze sessie discussiëren drie sprekers onder leiding van recruitmentspecialist Bas Westland over bovenstaande thema’s. Universitair hoofddocent Janneke Oostrom (Vrije Universiteit Amsterdam) doet onderzoek naar werving & selectie. Kasper Kok werkt bij Textkernel, dat software maakt voor recruitment en gespecialiseerd is in het uitlezen van documenten en vacatures en het matchen van die twee. Daarnaast brengt hij arbeidsmarktdata in kaart op basis van Kunstmatige Intelligentie. Tot slot schuift Wais Pirzad aan, die werkt bij AG5, een skills management- en softwarebedrijf dat organisaties helpt om hun skills te visualiseren en de kloof te dichten met behulp van intelligente systemen.

Sprekers: Janneke Oostrom (Universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit Amsterdam), Kasper Kok (Product Owner en Data Scientist bij Textkernel) en Wais Pirzad (Implementatieprojectleider bij AG5)

Host: Bas Westland (directeur e-people en spreker en interviewer)

Deze video kwam tot stand door een samenwerking tussen Emerce en Recruiters United.Gerelateerde artikelen