-

Hoe The Rent Company de back-office digitaliseerde

Registreer je voor deze video

Je kunt de video bekijken indien je akkoord gaat dat je gegevens worden verstrekt aan de sponsor Loyals. Deze kan je benaderen. Je kunt je toestemming ieder moment intrekken in overeenstemming met Loyals’ privacyverklaring. Daarnaast zet Emerce je gegevens in de Emerce database en stuurt je relevant nieuws, artikelen, vacatures, mails over onze events en whitepapers, mails van Emerce Academy en mails over overige Emerce producten, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Meer informatie lees je in de Emerce privacyverklaring.

Ook bij de mooiste en soepelste webshop is een deugdelijke koppeling met de back-office systemen een belangrijke verseiste voor zwarte cijfers. Een praktijkcase. 

Laptopverhuurder The Rent Company wist de administratieve processen zo te digitaliseren dat levering, voorraadbeheer en financiële administratie direct op elkaar afgestemd zijn. Hoe ze te werk gingen, vertellen ze in deze video.

Ambitie

The Rent Company, specialist in de verhuur van laptops, chromebooks en tablets voor het onderwijs, stelde zichzelf een ambitieus doel. De omzet moest flink stijgen en ze hadden ambities om de afzetmarkt uit te breiden naar het buitenland. Het schooljaar 2019 – 2020 moest de kick-off worden voor deze mooie plannen.

Legacy

Ze liepen echter tegen een belangrijke uitdaging aan: de huidige webshop was een goede basis, maar de organisatie deed vrijwel alle administratie nog via ouderwetse softwareprogramma’s. Werkprocessen verliepen hierdoor inefficiënt en waren foutgevoelig.

Maatwerk

In deze video vertellen Stijn van Heck en Youri Lieberton hoe ze een digitaliseringsslag hebben doorgevoerd in zowel het bestelproces, ticketproces als de boekhouding. Gezamenlijk hebben ze structuur aangebracht in alle systemen en processen.

Ze ontwikkelden een strategie waarin een maatwerk ERP-systeem centraal stond. centraal staat de vraag hoe Van Heck en Lieberton een complete geïntegreerde financiële afhandeling met de webshop realiseerden, compleet met geautomatiseerde- en geoptimaliseerde processen en beter inzicht in het voorraadbeheer.

Dutch Interactive Awards 2020:

The Rent Company won met deze case Zilver in de categorie Digital Transformation. 

Deelnemers:

  • Youri Lieberton, Founder / CEO Loyals
  • Stijn van Heck, Informatiemanager The Rent Company

Host:

  • Ronald ter Voert, adviseur en ondernemer

Deze video is onderdeel van de videoregistratie van de Dutch Interactive Awards 2020 (DIA). DIA’s  zijn dé prijzen voor het allerbeste interactieve werk van Nederlandse makers. De DIA wordt georganiseerd door Emerce en DDA en sinds 2010 jaarlijks uitgereikt.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond