Flasheye en OnLogic werken samen aan LiDAR-oplossingen

OnLogic, IoT-oplossingsprovider en toonaangevende fabrikant van industriële computerhardware (www.onlogic.com), werkt samen met softwarespecialist Flasheye. Flasheye gebruikt OnLogic industriële en rugged computers om hun geavanceerde LiDAR Processing Units (LPU’s) aan te sturen. Flasheye LPU’s worden door de mijnbouw geïmplementeerd om de veiligheid van de operator te verbeteren en het productieproces te optimaliseren.
LiDAR staat voor “light detection and ranging” oftewel lichtdetectie en -afstandsmeting. Deze actieve detectietechnologie meet relatieve afstanden met behulp van miljoenen laserpulsen per seconde die worden teruggekaatst van objecten binnen het gezichtsveld van de sensor. Flasheye 3D LiDAR-technologie detecteert onverwachte wijzigingen in de omgeving om productieafwijkingen te identificeren en stilstand, storingen en ongevallen te voorkomen.
Een van de uitdagingen waarmee Flasheye werd geconfronteerd bij het bouwen van hun oplossing, was het beheer van de grote hoeveelheden gegevens die 3D LiDAR genereert. De gegevensverwerking voor hun klanten moest snel genoeg zijn om ervoor te zorgen dat informatie nagenoeg in realtime kon worden verwerkt. Dit geldt met name voor toepassingen waar veiligheid kritiek is. LiDAR-sensoren kunnen zelf geen gegevens verwerken. Daarom heeft Flasheye een LPU (LiDAR Processing Unit) ontwikkeld met behulp van industriële computers van OnLogic.
“Flasheye-oplossingen hebben een een krachtige computer nodig en hun LPU’s worden vaak geïnstalleerd in de meest uitdagende omstandigheden die je maar kunt voorstellen”, zegt OnLogic Account Manager, Julian Kjaer. “Behalve de extreme temperaturen en constante trillingen van machines en transportbanden, hangt er ook veel stof in de lucht. Onze rugged Karbon 400 computer bewees ideaal te zijn voor de Flasheye-LPU vanwege het robuuste mechanische ontwerp, het kleine formaat, het brede invoerstroombereik en de geavanceerde processors. Configuratieopties als DIO en 4G draadloos geven Flasheye veel flexibiliteit wat de installatie en toepassing betreft.”
“We hebben OnLogic als onze hardwareleverancier voor de Flasheye-LPU gekozen vanwege hun hoogwaardige producten, aanpassingsmogelijkheden, deskundige technische kennis, betrouwbare levering en responsieve ondersteuning”, zegt Flasheye Chief Technology Officer, John Carlson. “In de tijd dat we met hen samenwerken, is gebleken dat OnLogic een merk is waarop je kunt vertrouwen.”
Behalve de OnLogic Karbon 400-systemen voert Flasheye voor diverse andere installaties momenteel ook tests uit met de OnLogic MK200-70 edge server en met de industriële HX330– en ML100G-53-systemen. Uiteindelijk hoopt Flasheye mijnbouwbedrijven te kunnen helpen zich te focussen op efficiënte materiaalverwerking en tegelijkertijd kostbare en gevaarlijke uitval in hun productie te verminderen.
Meer informatie over Flasheye-oplossingen, aangedreven door OnLogic-computers, vind je in de klantcase: https://www.onlogic.com/nl-nl/solutions/case-studies/flasheye/.
Over OnLogic: OnLogic is een toonaangevende fabrikant van industriële computers die zeer configureerbare en oplossingsgerichte computers ontwikkelt voor betrouwbaarheid aan de IoT Edge. OnLogic’s systemen presteren in ‘s werelds meest uitdagende omgevingen en helpen klanten wereldwijd om hun complexe technologische uitdagingen op te lossen, ongeacht de industrie waarin zij zich bevinden. OnLogic is opgericht in 2003 en heeft vestigingen in Nederland, de Verenigde Staten, Taiwan en Maleisië. OnLogic heeft meer dan 70.000 klanten wereldwijd geholpen om hun ideeën te realiseren, met computers die ontworpen zijn om te overleven, op maat gebouwd worden en binnen enkele dagen geleverd worden. Ontdek meer op www.onlogic.nl of op YouTube via www.youtube.nl/onlogic.
Over Flasheye: Flasheye maakt gebruik van de bewezen LiDAR-technologie uit de auto-, defensie- en robotica-industrie en bewakingsinstallaties om afwijkingen en gevaar vroegtijdig te detecteren, voordat ernstige schade optreedt.
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.