Industry Wire

Geplaatst door Greenwheels

Greenwheels met eerste deelauto van start in Wassenaar

Rotterdam, 21 december 2016 – Greenwheels heeft deze week in Wassenaar in samenwerking met de gemeente de eerste deelauto geplaatst. Vlakbij de winkels op het Stadhoudersplein aan de Havenkade is daarvoor een gereserveerde parkeerplaats ingericht. Met de inzet van de deelauto reageren Greenwheels en de gemeente Wassenaar op de wens van deelautogebruikers om ook in deze gemeente over een Greenwheels te kunnen beschikken.

Wassenaar kent een groot aantal Greenwheels-gebruikers dat elders in Nederland al veelvuldig gebruik maakt van het inmiddels 1.700 auto’s tellende wagenpark. Nu biedt Greenwheels die mogelijkheid ook in de gemeente Wassenaar zelf. Wethouder Doorn van Verkeer is erg positief over de inzet van de eerste deelauto. “De gemeente Wassenaar wil het autodelen graag faciliteren, omdat het bijdraagt aan het beperken van autobezit, het selectiever gebruik van de auto en daarmee aan een reductie van broeikasgassen,” aldus de wethouder. “Minder autobezit betekent dat er minder ruimte nodig is voor geparkeerde auto’s. In het Verkeersplan had de gemeente daarom al opgenomen autodelen te willen bevorderen.”

Introductieaanbod
Inwoners van Wassenaar ontvangen op www.greenwheels.nl/wassenaar tijdelijk gratis een starttegoed van 10 euro waarmee ze de nieuwe Greenwheels in Wassenaar kunnen gebruiken en kennis kunnen maken met het concept van autodelen.

Betalen voor gebruik, niet voor bezit
Met de inzet van de eerste Greenwheels volgt de gemeente Wassenaar een landelijke trend. Nederland telt momenteel zo’n acht miljoen auto’s die gemiddeld meer dan 23 uur per dag stilstaan. Met een landelijk dekkend wagenpark biedt Greenwheels een auto voor iedereen die zo nu en dan een auto nodig heeft: dagelijks voor een uurtje boodschappen doen, zo nu en dan voor een weekendje weg of maar een keer per jaar. Gebruikers betalen enkel voor het gebruik van een auto, niet voor het bezit ervan. Ze hebben eenvoudig toegang tot een auto wanneer ze er een nodig hebben en openen die gemakkelijk via hun smartphone of OV-kaart.

Lid worden van Greenwheels is eenvoudig via de website of -app, met voor iedereen een maandelijks bij te stellen abonnement op maat, al vanaf 0 euro per maand.

Over Greenwheels
Greenwheels is twintig jaar geleden in Rotterdam begonnen met de ambitie om steden leefbaarder te maken door het aantal stilstaande auto’s te verminderen. Inmiddels is het bedrijf met meer dan 2.000 deelauto’s uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van autodelen in Nederland en een groot deel van Duitsland. Met de overname van Greenwheels door het Nederlandse Pon Holdings BV en het Duitse Volkswagen Financial Services AG begin 2015 is een groeistrategie ingezet om het Nederlandse merk nationaal en internationaal toegankelijker en relevanter te maken.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht